Spaarrente verder omhoog

De grootste banken van Nederland verhogen vanaf 1 mei opnieuw de spaarrente. Die gaat van 0,5% naar 0,75% Toch zijn er ook verschillen.

Stijgende spaarrente; twee spaarvarkens op elkaar met een pijl omhoog
Nieuws
Datum: 21-04-2023

Net als de vorige keer was Rabobank de eerste die heeft aangekondigd de spaarrente verder te verhogen. Kort daarop maakte ook ING bekend dat de spaarrente vanaf 1 mei stijgt naar 0,75%.

Tot € 10.000

Bij ING krijgt u dat percentage alleen over de eerste € 10.000 op uw spaarrekening. Over de rest – tot € 1 miljoen spaargeld – is het rentepercentage 0,65%. Bij Rabobank krijgt u die spaarrente van  0,75% tot het bedrag van € 5 miljoen.

Andere grootbanken

Sinds de rente oploopt, concurreren banken weer veel meer met elkaar om uw spaargeld. Ook grootbank ABN AMRO heeft inmiddels aangekondigd de rente per 1 mei te verhogen. Naar verwachting volgt ook de bankengroep waartoe SNS, ASN Bank en RegioBank behoren met een vergelijkbare renteverhoging.

ECB-beleid

De renteverhoging is geen grote verrassing. In de strijd tegen de inflatie heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de rente vorige maand opnieuw verhoogd. Daardoor hebben banken meer ruimte om ook de spaarrente te laten stijgen.

Minder waard

Toch staat de verhoging nog lang niet in verhouding met de inflatie. Die bedroeg in maart van dit jaar 4,4%. Dat is al een stuk minder dan in februari (8%), maar nog altijd veel hoger dan de rente op spaargeld. Daardoor wordt spaargeld nog altijd minder waard.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op, we  helpen u graag!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag