Duurzaam huis is flink meer waard

Heeft u uw koopwoning onlangs verduurzaamd of gaat u dit binnenkort doen? Dan bespaart u niet alleen op de energiekosten, maar is uw huis ook flink meer waard. Het prijsverschil tussen woningen met een goed en een minder goed energielabel loopt namelijk steeds verder op.

Een hand wat op een krijtbord een huis met de gekleurde strepen van de verschillende energielabels heeft getekend
Nieuws
Datum: 08-05-2024

Dat blijkt uit onderzoek van Brainbay in opdracht van makelaarsvereniging NVM. In het eerste kwartaal van 2024 was het verschil in waarde tussen een woning met een energielabel hoger dan A en een woning met label G € 739 per vierkante meter. Voor een gemiddeld huis betekent dit een waardeverschil van maar liefst € 84.000.

Snellere stijging

Van 2021 tot begin 2024 is de waarde van woningen met een groen label veel sneller gestegen dan die van woningen met een minder groen label. Vooral vanaf eind 2021 en gedurende 2022 zijn de verschillen hard opgelopen, mede door stijgende gasprijzen en groeiende bewustwording over duurzaamheid.

Prijsverschillen en verkooptijd

In het eerste kwartaal van 2024 lag de gemiddelde transactieprijs voor woningen met een label hoger dan A op € 538.000. Voor een huis met label A was dit € 470.000. Woningen met een G-label zijn met gemiddeld € 331.000 een stuk minder waard. Ook wordt er vaker overboden op woningen met een gunstig energielabel en is de verkooptijd van zulke huizen korter.

Het hele rapport kunt u hier lezen op de website van de NVM.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u meer weten over de financieringsmogelijkheden voor het verduurzamen van uw woning? Neem dan gerust contact met ons op. We onderzoeken de opties graag voor u.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag